Op 1 augustus 1859 wordt het familiebedrijf opgericht door de betovergrootvader van de huidige eigenaar, de heer G. van der Kleij. In 1904 verhuist het bedrijf van Utrecht naar Vleuten, waar op dat moment meer water beschikbaar is. Door de snelle groei wordt het bedrijf in Vleuten in 1980 en 1990 gemoderniseerd en uitgebreid, waarbij het accent komt te liggen op dienstverlening aan horecaondernemingen en verzorgingshuizen.
Door de nieuwbouw in 1999 in De Meern is het mogelijk om opnieuw een verregaande modernisering en automatisering door te voeren. Duurzaam ondernemen en duurzame relaties met klanten staan hoog in het vaandel. Er wordt afscheid genomen van de laatste particuliere klanten.
In 2016 opent de geheel nieuwe wasserij in Utrecht haar deuren.
Men wast alleen nog voor hotels en restaurants in de wijde omtrek.

Een groot deel gaat lekker op de fiets naar Utrecht , het is prachtig weer. Na koffie en thee met een koekje krijgen wij in groepjes een rondleiding in dit prachtige bedrijf. Wij kijken onze ogen uit , wat is het hier groot en wat is er al veel geautomatiseerd. Dit is wel nodig. Men verwerkt zo’n 100.000 kilo wasgoed per dag!